Credit ipotecar în 2022 pentru proprietăților imobiliare din Brașov

Îți dorești să achiziționezi un apartament sau o casă prin credit ipotecar? Agentia imobiliara Decent Real Estate din Brașov ți-a pregătit informațiile cu ajutorul cărora vei putea afla ce presupune un astfel de împrumut de la bancă.

Cel mai important aspect al creditului ipotecar este acela că garanția împrumutului este chiar casa, apartamentul sau terenul. Astfel, atunci când apelezi la un credit este foarte important să te asiguri că nu vei avea probleme cu plata ratelor, deoarece creditorul are dreptul să vândă proprietatea pentru a-și recupera banii.

Pentru a putea afla dacă poți fi un bun platnic, cifrele arată că rata lunară nu ar trebui să depășească 28-33% din salariul tău lunar.

De unde iei creditul ipotecar?

Creditul ipotecar poate fi luat direct de la bancă sau cu ajutorul unui broker ipotecar. Aprobarea creditului poate dura pâna la trei luni, iar pașii sunt următorii:

Preaprobarea creditului imobiliar

În acest pas, banca va verifica veniturile tale și o să verifice dacă ai o vechime de cel puțin 3 luni la locul de muncă și dacă ești angajat pe perioadă nelimitată. Totodată, este nevoie sa ai disponibil 15% avans din valoarea creditului.

Pentru a trece de această etapă este nevoie doar de actul de identitate și aprobarea va dura aproximativ două zile. După aprobarea primită de la bancă, poți începe să cauți apartamentul sau casa la care visezi. Pentru acest lucru site-ul Decent Real Estate îți stă la dispoziție cu o mulțime de anunțuri imobiliare.

Semnarea antecontractului

După ce ai trecut de primul pas și ți-ai ales casa sau apartamentul este momentul să semnezi antecontractul de vânzare – cumpărare în prezența notarului. Acest act te asigură că locuința va intra în posesia ta.

Evaluarea apartamentului

După semnarea antecontractului, urmează să mergi la bancă unde trebuie să prezinți actul de proprietate al vânzătorului și documentația cadastrală, certificatul de performanță energetică și extrasul de carte funciară. Mai apoi, urmează evaluarea locuinței de către evaluatorul recomandat de bancă.

Aprobarea finală a creditului

După evaluarea proprietății, banca va adăuga aceste informații în dosarul de credit, urmând ca în câteva zile, creditul ipotecar să fie aprobat dacă totul este în regulă.

Semnarea contractului de vânzare – cumpărare și de ipotecă

Acest proces se realizează la notar, iar în urma lui vei deveni proprietarul imobilului.

Pentru a fi sigur că faci alegerea cea mai bina pentru tine și familia ta, apelează la unul din experții imobiliari din echipa Decent Real Estate pentru mai multe informații!

Aspectele de care să ții cont la achiziționarea unui apartament sau a unei case în Brașov

Un aspect important de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi un apartament sau o casă într-un oraș mare, precum Brașovul, este timpul petrecut în trafic. Ce poate fi mai stresant și enervant decât orele pierdute în trafic pentru a ajunge la muncă sau în locurile de interes?

Pentru a evita aceste situații neplăcute, începe să analizezi care este timpul pe care îl petreci în trafic pentru a ajunge la locuință sau de la imobil în locurile în care dorești.  Aceste „teste” trebuie să le faci la ore diferite și în zile diferite, în special atunci când sunt orele de vârf, mai exact dimineața în jurul orei 8 și seara în jurul orei 17.

Totodată, un alt aspect pe care să îl ai în vedere este potențialul de dezvoltare al zonei din Brașov  în care este amplasată locuința oferită spre vânzare. Dezvoltarea imobiliară poate fi privită ca ceva bun, pentru că odată cu ea apar și noi magazine și puncte de interes, dar acest lucru va produce inevitabil aglomerarea zonei în care este situată locuința.. Din acest motiv, trebuie să analizezi și acest lucru dacă îți dorești să nu ai probleme cu traficul nici în următorii ani.

În cazul în care nu deții un automobil, trebuie să fii atent la mijloacele de transport în comun care circulă în acea zonă a Brașovului. Cu siguranță nu îți dorești să pierzi 30 de minute pentru a ajunge în cel mai apropiat loc în care există mijloace de transport în comun. Acest aspect îți poate fi de folos și în cazul în care ai o mașină, dar vrei să optezi pentru mijloacele de transport în comun atunci când nu este necesară utilizarea acesteia. O rețea de transport în comun bine dezvoltată, poate ușura mult traficul din zonă.

Contactează-ne pentru a afla care este cea mai potrivită zonă din Brașov pentru nevoile tale și noi te ajutăm să găsești apartamentul sau casa visurilor tale.

De ce sa investesti într-o casă în Brașov ?

Odată cu instalarea verii am decis să vă prezentăm cele mai importante beneficii pe care le aduce achiziția unei case în județul Brașov. Așadar, în cazul în care încă locuiești într-un apartament sau o garsonieră, dar îți dorești să achiziționezi o casă, compania noastră este aici cu sfaturi care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie:

  1. Primul avantaj este faptul că o casă îți asigură un alt confort în ceea ce privește spațiul, acesta fiind mult mai generos. Un apartament vine la pachet cu anumite limitări de spațiu, oricât de mare ar fi acesta, și totodată intervine de cele mai multe ori și încălcarea intimității fiecărui membru. Astfel, pentru o familie numeroasă, o casă oferă mult mai mult spațiu, lucru care va diminua apariția problemelor legate de intimitatea fiecăruia.
  2. Cel de-al doilea avantaj este posibilitatea de a amenaja o zonă verde sau o terasă în care să te poți relaxa vara. Acestea sunt perfecte și pentru copii, care se vor putea distra chiar în curtea lor, cu doar câteva jucării și mult spațiu verde în care să alerge.  Aceștia se vor dezvolta armonios, având posibilitatea să respire aer curat și să savureze fructe și legume chiar din grădina proprie. 
  3. Totodată, dacă ești pasionat/pasionată de grădinărit, o casă cu grădină generoasă este cea mai bună investiție imobiliară pe care o poți face. De fiecare dată când vei avea timp, o să poți să faci ceea ce îți place chiar în locuința proprie.
  4. Intimitatea și liniștea sunt unele din cele mai importante avantaje. Dacă locuiești într-un apartament sau garsonieră, probabil ești deja familiarizat cu sunetele de bormașină, certurile vecinilor în cele mai nepotrivite momente și privirile indiscrete ale vecinilor de vizavi. Aceste probleme dispar negreșit odată cu achiziția unei case și mai exact în momentul mutării. O casă cu grădină sau terasă îți oferă mult mai multă libertate, intimitate și îți permite să organizezi petrecerile la care doar visai atunci când locuiai într-un apartament.

Compania Decent este alături de tine pe piața imobiliară din Brașov și îți oferă cele mai bune informații cu privire la imobiliarele disponibile în zona pe care o dorești.

Property Manager VS Real Estate Agent

Pentru a avea o experiență de succes în domeniul imobiliar, trebuie să știi că aceste două segmente pentru investițiile imobiliare nu se exclud, ci din potrivă se completează. Pentru închirierea sau achiziționarea cu succes a unui imobil  ai nevoie atât de un agent imobiliar, cât și de un administrator de proprietate profesionist. Deja te gândești cum să găsești persoanele potrivite? Compania noastră îți pune la dispoziție atât segmentul de Real Estate, cât și cel de Property Management.

Care sunt rolurile fiecărui agent?

  • Agentul tău imobiliar te va ghida în procesul de cumpărare a unei proprietății investiționale. Acesta vă va ajuta să căutați în Serviciul de Înregistrări Multiple (MLS) proprietăți care se încadrează în suma de achiziție pe care ești dispus să o investești. După ce te-ai hotărât asupra proprietății potrivite pentru tine, agentul te va ajuta cu oferta de achiziționare, respectiv închiriere, iar mai apoi cu actele necesare.
  •  Cu toate că agentul imobiliar va fi alături de tine pe parcursul procesului de cumpărare, Property Manager-ul are, de asemenea, un rol cheie în acest proces. Când plănuiești să cumperi o proprietate de investiții, un administrator de proprietate poate lucra alături de agentul imobiliar pentru a oferi informații cu privire la  zonele populare ale orașului și cele care sunt în căutate de chiriași. Totodată, managerul de proprietate îți va oferi informații cu privire la modernizări, vopsire, podele etc., astfel încât, odată ce pornești pe acest drum să știi că totul este sub control și că deții toate informațiile necesare. 

Decent Real Estate și Decent Property Management îți oferă cele mai bune servicii și o gamă variată de proprietăți în orașul Brașov. Agenții noștri sunt alături de tine pentru a lua cele mai bune decizii. 

Cum vinzi o proprietate imobiliară cu ipotecă în Brașov

Îți dorești să vinzi un apartament sau o casă achiziționate prin credit ipotecar și nu cunoști pașii pe care trebuie să îi urmezi? Agentia imobiliara Decent Real Estate Brașov este aici să te ajute!

Primul și cel mai important pas este să ceri informații băncii de unde ai luat creditul, pentru a afla care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești în acest caz. În unele cazuri, banca are dreptul să refuze înstrăinarea proprietății.

După ce ai primit aprobarea băncii, solicită simularea de restituire anticipată a creditului și află în cât timp se va elibera acordul de înstrăinare. Acest document exprimă acordul băncii ca proprietatea să fie vândută către un anumit cumpărător și conține o serie de instrucțiuni cu privire la modalitatea de întocmire a contractului de vânzare – cumpărare. În acest act este menționat și contul în care se va efectua plata și suma necesară pentru încheierea creditului.

După terminarea acestei proceduri, urmează colaborarea cu agentul imobiliar, căruia este important să îi comunici aceste detalii. 

După găsirea cumpărătorului, înainte de realizarea tranzacției este recomandat să mergi la notar pentru a semna un antecontract.

Ultimul pas important vizează o nouă vizită la banca pentru depunerea unei copii după antecontractul semnat alături de cererea de obținerea acordului de înstrăinare și de cererea de rambursare integrală anticipată a creditului.

După achitarea completă a sumei necesare pentru închiderea creditului, banca va elibera o adeverință de radiere a ipotecii, pe care, mai apoi, o vei depune la notar în vederea radierii înscrisului din cartea funciară. Echipa companiei noastre este la un click distanță de tine! Nu ezita și contactează-ne pentru a te asigura că tranzacționarea va fi una reușită!

Proprietate de vanzare! Este sau NU este acum momentul optim pentru vanzare?

Ai dubii în ceea ce privește perioada în care să vinzi o proprietate?  Agentia imobiliara Decent Real Estate Brașov este aici să te ajute!

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl cunoști înainte de a face primul pas este acela că e nevoie de timp să vinzi o casă, un apartament sau o garsonieră în Brașov. Cumpărătorii de imobile au nevoie de timp pentru a analiza dacă ceea ce oferi tu este ceea ce caută ei. 

Acest timp de gândire a crescut în ultimii ani, din cauza creșterii pieței imobiliare, astfel în medie timpul necesar pentru vânzarea unui apartament în Brașov este de circa 3 luni, iar pentru o casa în Brașov se poate prelungi chiar și la 8 luni. 

Care sunt punctele de interes pentru cumpărător? Prețul rămâne un factor decisiv în luarea deciziei de cumpărare, dar totodată au devenit din ce în ce mai importante facilitățile aflate în apropierea proprietății..

Cea mai favorabilă perioadă pentru vânzarea unei proprietăți este aprilie – iunie. Desigur, această perioadă poate varia de la an la an, în funcție de schimbările din piață, dar și în funcție de localitatea în care se află apartamentul sau casa pe care intenționezi să o vinzi. 

Nu uita, prețul apartamentului sau al casei poate influența timpul necesar pentru găsirea unui cumpărător. Dacă îți dorești să vinzi proprietatea mai repede, poți scădea prețul treptat în funcție de cerințele pieței. 

Pentru mai multe detalii și sfaturi de specialitate contactează-ne

Property Management, un concept important în piața imobiliară din Brasov

Ce înseamnă Property Management? 

Noțiunea de Property Management se referă la managerierea unei proprietăţii de către o parte terţă, aceasta fiind reprezentată de agențiile specializate. Agențiile de imobiliare se ocupă de administrarea proprietăților, de relaţia cu chiriaşii și de promovarea proprietăţii. 

Care sunt beneficiile acestui tip de manageriere a unei proprietăți?

Cea mai importantă parte o reprezintă realizarea actelor necesare închirierii, respectarea legilor şi a regulilor pe care le impune zona în care este localizată proprietatea.  Totodată, atunci când apelezi la un astfel de serviciu, reparaţiile, mentananţa și plângerile chiriaşilor, devin responsabilitatea  agenției. Astfel, grijile legate de orice reparații necesare și achiziția sau înlocuirea unor piese de mobilier, electrocasnice sau obiecte sanitare sunt gestionate integral de agenție. Implicarea de care dă dovadă un property manager, este principalul motiv pentru care chiriașii aleg să colaboreze în continuare cu o astfel de agenție, deoarece au parte de eficiență în rezolvarea situațiilor tehnice și nu numai, dar și de o comunicare adresată exact nevoilor lor.

Scapă de griji și apelează la o agenție imobiliară specializată.

Tendința românilor din diaspora de a investi în piața imobiliară din Brasov

În prezent, investițiile în piața imobiliară reprezintă un tip de investiție pe termen lung, dar cel mai important o investiția în proprietăți este destul de sigură. Specialiștii ne asigură că cele mai bune investiții sunt în imobiliarele amplasate în zone cu potențial turistic, deci și economic, deoarece chiriile în aceste zone sunt într-o permanentă creștere. 

Această tendință se observă și în cazul românilor din diaspora, care investesc din ce în ce mai mult  în imobiliarele din orașele importante ale României, precum Brasov și decid să le dea în administrarea unei firme. 

Investițiile se îndreaptă în special către zonele montane, litoral și orașele mari, acestea fiind vizitate de un număr mare de turiști pe tot parcursul anului. Pe piața imobiliară din Brașov se observă o creștere de 1.6% în ceea ce privește prețurile la chirii, motiv pentru care tot mai mulți români investesc în acest segment, ca mai apoi să le închirieze în regim hotelier. Chiar și în perioada de pandemie, Brașovul a rămas în continuare a doua destinație preferată de turiști din România, în 2019 atrăgând peste 1.4 milioane de sosiri în proprietățile oferite spre închiriat.

Românii din diaspora profită și ei de această opțiune, dar având în vedere faptul că ei nu se pot ocupa personal de întreținerea și managerierea proprietăților, apelează la agențiile de imobiliare specializate pe segmentul de property management. Aceasta este cea mai bună variantă pentru toți oamenii care îți doresc să evolueze în piața imobiliară, datorită expertizei pe care o are o agenție. 

Agenția Decent Real Estate este alături de tine în administrarea apartamentelor și a proprietăților pe care le oferi spre închiriere.

De ce să colaborezi cu o agenție imobiliară din Brașov pentru a vinde un imobil?

Multe persoane percep comisionul afișat de agentia imobiliara drept un impediment și un cost în plus în încheierea tranzacției. În realitate însă, o agenție imobiliară îți aduce multe beneficii și te ajută să obții rezultatele pe care le dorești.

Mai puțin efort, deci mai mult timp economisit!

Unul din cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de vânzarea unei locuințe este promovarea și evaluarea corectă. Atunci când decizi să lucrezi cu o agenție imobiliară, aceste responsabilități sunt preluate de către agenți și cu siguranță sunt realizate la un nivel mai înalt, datorită expertizei lor în piața imobiliară. Astfel, poți fi sigur partea de comunicare și promovare a proprietății este făcută conform trendurilor actuale.

Un plus de încredere din partea cumpărătorului!

Pune-te în locul cumpărătorului! Atunci când cauți o locuință vrei să te asiguri că informațiile sunt veridice și că nu există riscul să cazi în capcana samsarilor imobiliari. Pentru acest lucru, cea mai sigură variantă este o parte terță, care îți oferă siguranță și încredere. Din acest  motiv, agențiile imobiliare oferă în primul rând credibilitate oricărui anunț, fie că e vorba de un apartament nou, o garsonieră, o casă sau un imobil într-un complex rezidențial. 

Filtrarea clienților 

Nu uita, de cealaltă parte stă siguranța ta. Cumpărătorii care aleg să achiziționeze un imobil prin intermediul unei agenții imobiliare își asumă responsabilitatea de a efectua plata integral în timpul stabilit, lucru asupra căruia dacă gestionezi singur tranzacția nu ai control.

Decizia este în mâinile tale, dar asigură-te că faci alegerea potrivită! Te invitam la o prima discuție …. Call to action catre agentia Decent

Cum vand un imobil în Brașov? Sfaturi pentru proprietar!

Ai o casă sau un apartament de vânzare în Brașov, dar nu știi care sunt pașii și trendurile pieței imobiliare? Experții Decent Real Estate îți oferă câteva sfaturi utile!

Pasul 1. Evaluează corect prețul imobilului

Asigură-te că proprietatea nu prezintă probleme care pot fi deranjabile pentru potențialul cumpărător, acestea fiind în general reparațiile care necesită o investiție în plus. Cumpărătorul își dorește să facă o investiție imobiliară profitabilă, așa că nu neglija aceste aspecte care îl pot îndepărta de locuința pe care dorești să o vinzi. În cazul în care locuința necesită astfel de reparații, dar nu îți dorești să te ocupi tu de acest aspect ajustează asta din preț, interesându-te în prealabil de prețurile actuale.

Pasul 2. Oferă vizibilitatea anunțului

Interesează-te care sunt canalele prin care poți să promovezi anunțul, astfel încât să fie vizibil pentru cât mai mulți oameni. Aici intervine întrebarea de care mulți se lovesc: Agenție Imobiliară locală sau un site online pe care îmi promovez singur proprietatea? Află care sunt avantajele colaborării cu o agenție imobiliară.

Pasul 3. Cum redactezi anunțul de promovare?

Dacă lucrezi cu o agenție imobiliară cu siguranță acest aspect nu trebuie să te mai preocupe, dar în cazul în care alegi să lucrezi pe cont propriu acesta este un aspect foarte important.

Titlul este motorul anunțului. Precizează cele mai importante detalii în titlu, scurt și la obiect. 

În ceea ce privește descrierea apartamentului, pune-te în locul cumpărătorului și hotărăște-te care sunt cele mai importante dotări care te-ar interesa în cazul în care tu ai dori să achiziționezi un apartament sau o casă. Precizează-le în anunț!

Imaginile fac  diferența. Pozele trebuie să fie clare, frumoase și este recomandat să fie în corelație cu descrierea de mai sus. Fotografiază fiecare element pe care îl consideri de interes pentru un potențial cumpărător.