apartamente-brasov-preturi

Apartamentele noi din Brașov scad. Se apreciază apartamentele vechi

Luna octombrie a marcat o evoluție diferită pe cele două segmente de pe piața apartamentelor din Brașov. Evoluția este ușor diferită față de tendințele înregistrate la nivel național. În timp ce tendința generală este cea de apreciere semnificativă față de luna precedentă, în Brașov această tendință s-a manifestat mai temperat.

Conform datelor redate de Indicele Imobiliare.ro, creșterea medie pe ambele segmente de locuințe condominium a fost de 0,7%, de la 1.208 euro pe metru pătrat, la 1.217 euro pe metru pătrat. Apartamentele în blocuri vechi au marcat o surpriză. Prețurile acestui tip de unități locative s-a apreciat cu 1,4% în luna octombrie față de luna septembrie a anului în curs. Astfel, prețul mediu înregistrat în orașul de la poalele Tâmpei a crescut de la 1.184 euro pe metru pătrat, la 1.201 euro pe metru pătrat.

În același timp, locuințele din ansamblurile rezidențiale noi au marcat o depreciere de 0,9%, de la 1.262 euro pe metru pătrat util, la 1.251 euro pe metru pătrat.

În timp ce unele centre urbane mari din țară au înregistrat creșteri moderate ale prețurilor, în altele, prețurile apartamentelor au intrat într-o tendință de stabilizare. Este cazul orașului Cluj-Napoca. Aici, după o apreciere susținută în ultimii ani, în octombrie, nivelul s-a menținut similar cu cel din septembrie.

Piața imobiliară marchează o evoluție atipică, în comparație cu situația economică generată de criza sanitară. În timp ce alte sectoare economice resimt o restrângere a activității, sectorul imobiliar manifestă în continuare un dinamism accentuat.