Capcane în care poți pica atunci când cauți un apartament de închiriat în Brașov

Găsirea unui apartament de închiriat în Brașov nu este un demers atât de ușor cum ar putea părea la prima vedere. După o sondare superficială a pieței este posibil să găsești zeci de oferte tentante și potrivite, dar multe dintre ele pot ascunde capcane care îți pot aduce daune materiale importante. Pentru a te feri de astfel de capcane, demarează căutările astfel încât timpul să-ți fie aliat pentru a putea determina în tihnă care dintre ofertele găsite merită luate în considerare și care sunt doar capcane în care ar fi bine să nu te lași prins.

Costul chiriei

În cazul în care ai găsit o ofertă care pare perfectă și are un preț net inferior prețului pieței, ar trebui să îți ridici niște semne de întrebare. Fie apartamentul nu prezintă avantajele enumerate în anunț, fie oferta nu este reală. Prețul cel mai mic nu este întotdeauna și cel mai bun, așa că nu te lăsa prins în capcana prețului în momentul în care îți alegi apartamentul de închiriat în Brașov.

Garanția

Atenție la garanția solicitată. În cazul în care cuantumul acesteia depășește contravaloarea a 2-3 chirii, ar trebui să acționezi cu precauție. Dacă oferta este prea tentantă pentru a putea fi refuzată, discută cu proprietarul. Este posibil ca un cuantum ridicat al garanției să fie un filtru pentru trierea chiriașilor potențiali.

Anunțurile fără poze

O altă capcană sunt anunțurile fără imagini cu apartamentul de închiriat. În acest caz este posibil să fie vorba de ascunderea unor vicii ale apartamentului. Dacă oferta este una decentă, atunci ai putea să contactezi proprietarul pentru a stabili o vizionare. Totuși, vei avea tendința să sari peste anunțurile fără imagini. Probabil că acestea vor trece neobservate.

Un apartament de închiriat în Brașov care să fie adaptat bugetului și nevoilor tale poate apărea încă de la primul anunț deschis. Pentru a evita mai ușor capcanele pe care le presupune căutarea unei chirii pe cont propriu, apelează la serviciile unui agent imobiliar profesionist.