birorui-brasov

Cât de importantă este locația pentru o clădire de birouri?

Poziționarea unei clădiri de birouri este vitală pentru confortul celor care vor lucra în ea. Acest confort este dat atât de aspectele de amenajare interioară a spațiului, a terenului din jurul clădirii, dar și de conectivitatea zonei la restul orașului. Ușurința cu care angajații ajung la birou este unul dintre criteriile esențiale care determină alegerea poziționării unei clădiri de birouri.

Obiectivul major al unei clădiri de birouri pregătite pentru provocările spațiului de lucru modern este să încurajeze productivitate angajaților și, în același timp, să reducă stresul. În acest sens, poziționarea unei clădiri de birouri în Brașov, în zona centrală, deschide o serie de beneficii pentru angajați. Astfel, aceștia au acces facil către instituțiile statului cu care trebuie să interacționeze în scop personal. Pauzele pot fi folosite pentru rezolvarea unor probleme fără să fie nevoie de o zi liberă pentru o interacțiune cu o instituție publică.

În același timp, zona centrală oferă și o serie de variante de relaxare și de petrecere a timpului liber. Astfel, dacă angajații au nevoie de o pauză, pot ieși în pauza de prânz la un restaurant sau, după orele de program se pot bucura de momente de relaxare într-un bar sau la o cină înainte să se retragă către casă.

Avantajele zonei centrale sunt evidente pentru poziționarea unei clădiri de birouri. Totuși, există o serie de beneficii propuse și de către clădirile de birouri poziționate într-un cartier periferic. Un avantaj major este că, spre deosebire de zona centrală, cartierele periferice sunt mai “aerisite”, se găsesc mai ușor locuri de parcare.

Totodată, zonele periferice pot favoriza crearea unui mediu de lucru mai liniștit care să încurajeze concentrarea. De obicei, în zonele periferice este mai multă liniște, traficul este mai puțin intens, așa că angajații pot fi mai productivi, datorită condițiilor care favorizează concentrarea.