Ce trebuie să ai în vedere dacă vrei un spațiu comercial în Brașov?

Unul dintre elementele esențiale care contribuie la dezvoltarea unei afaceri locale este spațiul în care își desfășoară activitatea. De aceea, în momentul în care cauți un spațiu comercial în Brașov este esențial să-ți păstrezi obiectivitatea și să aleg cel mai bun raport între ofertă și nevoile afacerii tale. Costul chiriei este un considerent important, dar gândește pe termen mediu și lung, încadrează-l ca o investiție în creșterea afacerii tale, dacă spațiul prezintă avantaje. De multe ori, în cazul proprietăților comerciale și de birouri un preț mai mare este determinat și de un potențial de dezvoltare mai bun, dar acest potențial diferă în funcție de profilul fiecărei afaceri.

Caută caracteristici pe care ți le-ai dori și acasă
Confortul și accesul sunt două atribute esențiale pe care nu le-ai neglija în momentul închirierii sau cumpărării unei locuințe. Problema se pune la fel și în cazul spațiilor comerciale. Așadar, interiorul trebuie să ofere condițiile „de confort” pentru desfășurarea activității, de la împărțire pe încăperi, la disponibilitatea unui spațiu de depozitare. Locurile de parcare și accesul ușor cu mijloace de transport în comun sunt două dintre aspectele de bază.

Alte elemente de bifat ar fi:

  • Potențial de extindere;
  • Acces facil la principalele artere ale orașului sau, în funcție de domeniul de activitate, văd comercial bun;
  • Lumină naturală, sistem de încălzire/răcire fiabil și izolație termică bună;

Ia în calcul toate cheltuielile atunci când stabilești bugetul maxim
Pe lângă chiria lunară sunt diferite cheltuieli pentru utilități, curățenie, locuiri de parcare (dacă este o parcare privată, este posibil ca acestea să nu fie incluse în costul chiriei) precum și eventuale cheltuieli de renovare și amenajare. De asemenea, ia în calcul garanția care trebuie depusă la închiriere. De obicei, aceasta este echivalentul chiriei pe două sau trei luni.

Nu în ultimul rând, nu te pripi în luarea deciziei. Vezi mai multe spații, evaluează-le cu atenție și ia o decizia informată.