Certficat energetic: De ce ai nevoie de el pentru un imobil în Brasov?

Certificatul energetic oferă informaţii cu privire la performanța energetică a unei locuințe. Mai exact, acest certificat energetic ne arată cantitatea de energie consumată pentru utilități, cum ar fi încălzirea imobilului, iluminarea locuinței şi producerea de apă caldă. 

Acest act este obligatoriu și oferă o imagine de ansamblu cu privire la costurile de întreţinere ale unui imobil în Brașov, dar totodată oferă informații despre aspectele ce pot fi îmbunătăţite pentru obţinerea unei clase energetice mai bune.

Ce sunt clasele energetice?

Certificatul de performanța a unui imobil menționează clasa energetică în care se încadrează, iar aceasta indică intervalul de consum al proprietății. 

În total există 7 clase energetice și se notează cu litere mari începând de la A și până la G. Litera A indică cel mai mic consum posibil (125 Kwh/mp/an), adică este cea mai bună din punct de vedere energetic, iar G indică cel mai mare consum posibil (820 Kwh/mp/an).

Cât costă un certificat energetic în Brașov și cât este valabil?

Prețurile unui certificat de performanță pot varia în funcție de tipul imobilului, suprafață, amplasare și complexitatea locuinței. Prețurile aproximative sunt: 

  • 130 ron pentru apartament cu 1 cameră
  • 150 ron pentru apartament cu 2 camere
  • 160 ron pentru apartament cu 3 camere
  • 170 ron pentru apartament cu 4 camere

Acest document este valabil 10 ani de la data eliberării.

Ești în căutarea unei locuințe? Intră pe decent.ro și alege locuința potrivită pentru tine. Acum poți face selecția și în funcție de indicii de performanță energetică. Agenția imobiliară Decent Real Estate Brașov îți stă la dispoziție cu informații suplimentare și sfaturi care te vor ajuta cu siguranță!