Contract de închiriere imobil in Brasov

Îți dorești să închiriezi un apartament sau o garsonieră în județul Brașov? Echipa Decent Real Estate ți-a pregătit o listă cu clauzele la care ar trebui să fii atent atunci când semenzi un contract de închiriere a unul imobil în Brașov. 

  • Condițiile de închiriere și restituire a garanției

În contractul de închiriere trebuie să apară valoarea chiriei și data scadentă a fiecărei luni pentru achitarea chiriei. De asemenea, trebuie să apară menționate consecințele neachitării la timp a sumei cerute lunar și cui îi revine responsabilitatea de achitare a utilităților. 

Solicitarea plății unei garanții este o practică des întâlnită în Brașov și de cele mai multe ori suma cerută este echivalentă cu valoarea chiriei pe o lună, dar acest lucru poate varia. Aceasta are scopul de a acoperi eventualele cheltuieli aduse de către chiriaș proprietarului apartamentului și se poate primi înapoi, în cazul în care nu există incidente, în momentul părăsirii imobilului. 

  • Condițiile de modificare a chiriei

Acestă clauză te asigură de faptul că proprietarul imobilului nu va putea să majoreze chiria fără să te anunțe în prealabil și fără să cădeți de acord la o sumă potrivită pentru ambele parți. Pentru a intra în vigoare modificarea sumei este nevoie să semnați un act adițional ce va fi adăugat ulterior la contract.

  • Reparatii, daune și modificări

Pentru a eviata eventuale discuții este important să se stabilească de la început care sunt responsabilitățile fiecăruia cu privire la reparațile și posibilele daune ale proprietății, iar aceste informații să fie trecute în contractul de închiriere. Totodată, trebuie să fie menționate și tipul de modificări pe care le poate face chiriașul asupra apartamentului închiriat. 

  • Rezilierea contractului de închiriere

În actul semnat trebuie să apară data de începere a contractului și cea în care contractul de închiriere se va sfârși. Totodată, aici vor apărea și condițiile de reziliere, atât din partea chiriașului cât și din partea proprietarului imobilului. Pentru ambele părți trebuie menționată durata preavizului, în conformitate cu legea.  Scapă de grijile contractului de închiriere și contactează o companie imobiliară specializată! Echipa Decent Real Estate te ajută să găsești cel mai bun imobil din județul Brașov potrivit ție și nevoilor tale.