Credit ipotecar în 2022 pentru proprietăților imobiliare din Brașov

Îți dorești să achiziționezi un apartament sau o casă prin credit ipotecar? Agentia imobiliara Decent Real Estate din Brașov ți-a pregătit informațiile cu ajutorul cărora vei putea afla ce presupune un astfel de împrumut de la bancă.

Cel mai important aspect al creditului ipotecar este acela că garanția împrumutului este chiar casa, apartamentul sau terenul. Astfel, atunci când apelezi la un credit este foarte important să te asiguri că nu vei avea probleme cu plata ratelor, deoarece creditorul are dreptul să vândă proprietatea pentru a-și recupera banii.

Pentru a putea afla dacă poți fi un bun platnic, cifrele arată că rata lunară nu ar trebui să depășească 28-33% din salariul tău lunar.

De unde iei creditul ipotecar?

Creditul ipotecar poate fi luat direct de la bancă sau cu ajutorul unui broker ipotecar. Aprobarea creditului poate dura pâna la trei luni, iar pașii sunt următorii:

Preaprobarea creditului imobiliar

În acest pas, banca va verifica veniturile tale și o să verifice dacă ai o vechime de cel puțin 3 luni la locul de muncă și dacă ești angajat pe perioadă nelimitată. Totodată, este nevoie sa ai disponibil 15% avans din valoarea creditului.

Pentru a trece de această etapă este nevoie doar de actul de identitate și aprobarea va dura aproximativ două zile. După aprobarea primită de la bancă, poți începe să cauți apartamentul sau casa la care visezi. Pentru acest lucru site-ul Decent Real Estate îți stă la dispoziție cu o mulțime de anunțuri imobiliare.

Semnarea antecontractului

După ce ai trecut de primul pas și ți-ai ales casa sau apartamentul este momentul să semnezi antecontractul de vânzare – cumpărare în prezența notarului. Acest act te asigură că locuința va intra în posesia ta.

Evaluarea apartamentului

După semnarea antecontractului, urmează să mergi la bancă unde trebuie să prezinți actul de proprietate al vânzătorului și documentația cadastrală, certificatul de performanță energetică și extrasul de carte funciară. Mai apoi, urmează evaluarea locuinței de către evaluatorul recomandat de bancă.

Aprobarea finală a creditului

După evaluarea proprietății, banca va adăuga aceste informații în dosarul de credit, urmând ca în câteva zile, creditul ipotecar să fie aprobat dacă totul este în regulă.

Semnarea contractului de vânzare – cumpărare și de ipotecă

Acest proces se realizează la notar, iar în urma lui vei deveni proprietarul imobilului.

Pentru a fi sigur că faci alegerea cea mai bina pentru tine și familia ta, apelează la unul din experții imobiliari din echipa Decent Real Estate pentru mai multe informații!