Cum alegi primul birou pentru afacerea ta?

spatii-comerciale-brasovMai devreme sau mai târziu, afacerea ta va crește, iar spațiul amenajat acasă nu va fi suficient pentru a-i acoperi nevoile operaționale. De aceea, este nevoie să te pregătești din timp pentru mutarea într-un spațiu de birou corespunzător care să atât pentru tine, cât și pentru angajați. Dacă până pui afacerea pe picioare poți improviza un birou acasă, la un moment dat vei avea nevoie de un spațiu de lucru adevărat.

Chiar dacă prin natura activității firmei, angajații pot lucra foarte bine și de acasă, întâlnirile cu clienții și cu partenerii ar fi bine să se desfășoare într-un spațiu oficial, așa că spațiul de birou devine vital pentru creșterea firmei

Găsirea echilibrului dintre buget și nevoi este o parte esențială a mutării. Dacă până acum biroul de acasă nu presupunea cheltuieli suplimentare semnificative, un birou în toată regula va genera lunar cheltuieli pe care va trebui să fi pregătit să ți le asumi. Înainte de toate trebuie să ai o imagine foarte clară asupra nevoilor și un plan de perspectivă prin care să poți proiecta creșterea firmei și, implicit, spațiul suplimentar de care va fi nevoie pentru susținerea acestei creșteri. De obicei, închirierea unui spațiu de birou implică un angajament pe termen mai lung, așa că, în cazul în care bugetul o permite, orientează-te către un spațiu care poate susține dezvoltarea pe termen mediu. Dacă bugetul nu poate acoperi un spațiu mai mare, concentrează-te cel puțin pe un concept de clădire de birouri cu spații flexibile care se pot adapta ușor în cazul unei schimbări a nevoilor operaționale ale firmei.

Un factor important în alegerea spațiului de birou este locația. Alegerea depinde de modul de interacțiune al firmei cu publicul extern. Astfel, în cazul în care comunicarea se desfășoară la distanță, un birou într-o zonă periferică, liniștită, este perfect, dar dacă interacțiunea se desfășoară față în față, un birou în zona centrului economic este recomandată.

Oferta de spații comerciale în Brașov, inclusiv cea de birouri, propune o gamă largă de opțiuni, așa că antreprenorii vor găsi condițiile optime pentru susținerea afacerilor.