vecina

Cum gestionezi relația cu vecinii problemă?

Relația cu vecinii problemă poate degenera foarte ușor, de aceea, gestionarea ei trebuie să se bazeze pe o abordare rațională. De îmbunătățirea relației cu acest tip de vecini depinde, până la urmă, o parte importantă a calității vieții în imobil sau în cartier.

Astfel, pentru a gestiona cu succes această relație poți parcurge ghidul de mai jos.

Asigură-te că nu ești tu vecinul problemă

Înainte să te uiți în „ograda vecinului” pentru a descoperi ceea ce te deranjează, analizează-ți puțin comportamentul și obiceiurile. S-ar putea ca problema să fie la tine, iar comportamentul tău să aibă un impact negativ asupra vecinilor. Așadar, verifică elemente simple cum ar fi nivelul de zgomot pe care îl generezi, dacă ai grijă de spațiile comune sau alte aspecte are ar putea avea un impact negativ asupra vecinilor tăi.

Dezvoltă o relație amicală

Indiferent de problemă, încearcă o abordare amicală, orientată către rezolvarea problemei. Vorbește pe un ton care să nu pară amenințător și încearcă să împingi discuție către o abordare constructivă, astfel încât problema să fie conștientizată.

Pornește de la prezumția de nevinovăție

Nu considera automat că o inundație a vecinului de la etajul de deasupra, de exemplu, este un act intenționat. Poate fi un accident generat de o defecțiune la instalațiile sanitare care nu putea fi prevenită.

Ascultă și problemele vecinului

Este important să discuți cu vecinul în momentul în care apare o problemă. În același timp, este important să-l și asculți. Se poate să semnaleze aspecte care ți-au scăpat din vedere, aspecte care duc la o rezolvare mai rapidă a problemei.

Consultă regulile înainte să acționezi

Dacă în urma discuțiilor problemele persistă, nu acționa la impuls. Întotdeauna consultă regulile înainte de face orice pas înspre constrângerea vecinului să acționeze în direcția rezolvării problemei.

Apelează la ajutorul autorităților

În cazul în care constați o încălcare flagrantă a regulilor, apelează la ajutorul autorităților competente. Doar autoritățile vor putea constrânge părțile responsabile să se orienteze către rezolvarea problemei.