imobiliare-brasov

Cum poți obține cea mai bună ofertă pentru cumpărarea unei case în această iarnă?

Chiar dacă vremea nu prea îmbie la alergatul între proprietăți pentru vizionări, iar piața este într-o oarecare stagnare, iarna nu este momentul în care să îți oprești demersurile de căutare ale unei proprietăți imobiliare. Nu fii în ton cu tendințele pieței. Acum când majoritatea cumpărătorilor fac o pauză până când temperaturile vor transforma „vânătoarea de locuințe” într-o serie de plimbări primăvăratice plăcute, iar vânzătorii sunt nerăbdători să bată palma, este momentul să acționezi. Cu siguranță vei reuși să închei o tranzacție în condiții avantajoase.

Înainte să pornești „campania de iarnă” a „vânătorii de locuințe”, ai grijă la câteva aspecte esențiale:

  • Fii ferm. Chiar dacă sunt mai puțini cumpărători, nu înseamnă că nu vei avea concurență. Mai mult, s-ar putea să ai ghinionul ca, o proprietate care ți se potrivește din toate punctele de vedere să fie vizată de un alt cumpărător motivat. Așadar, dacă găsești proprietatea potrivită, începe negocierile cu proprietarul, arată-i intențiile tale serioase de cumpărare. Adoptă o poziție fermă în ceea ce privește disponibilitatea ta pentru finalizarea tranzacției.
  • Pregătește-te temeinic. Analizează-ți situația financiară și asigură-te că, înainte să faci primul pas în negociere dispui de bugetul necesar achiziției. Informează-te la bănci dacă ești eligibil pentru obținerea unei finanțări.
  • Analizează costurile curente. Nu „bate palma” cu proprietarul înainte să vezi facturile la utilități, în special cele la încălzire. Nu ai vrea ca iarna să te ia prin surprindere cu niște facturi la încălzire care îți vor dezechilibra bugetul. O locuință fără izolație termică și cu pereți exteriori va genera facturi mai mari iarna. Indiferent de valoarea facturilor este mai important să îți faci o imagine pentru a știi dacă vei putea suporta costurile.
  • Negociază, negociază, negociază! Mergi pe cartea negocierii. Vânzătorii activi în această perioadă se grăbesc să vândă, așa că folosește-ți abilitățile de negociator pentru a obține cea mai avantajoasă ofertă. Nu te sfii, în cel mai rău caz te poți lovi de un refuz.

Acum poți relua căutările. Succes!