curatenie

Cum pregătești o locuință pentru închiriere?

Închirierea rapidă a unei locuințe în Brașov depinde foarte mult de modul în care este pregătită. Fiecare detaliu contează și, cu cât se acordă o atenție mai mare la asigurarea elementelor de confort, cu atât se suma lunară percepută va fi mai mare. Eforturile de pregătire sunt o investiție care își va arăta profitabilitatea odată cu mutarea primului chiriaș.

Bineînțeles, dacă bugetul o permite, se pot face amenajări radicale, dar de cele mai multe ori, cu sume minime se pot crea codiții de confort optime pentru viitorii locatari. Câteva dintre amenajările minime, dar de efect, pot fi descoperite în lista de mai jos.

Zugrăvirea pereților în vederea igienizării

Un strat nou de vopsea face o diferență enormă, atât din perspectiva vizuală, de confort, dar și din punctul de vedere al igienei apartamentului. Vopseaua proaspătă schimbă complet aerul dintr-o încăpere, îl purifică și elimină eventualele bacterii care și-ar fi putut face loc. În ceea ce privește culoarea pereților, poți merge întotdeauna cu încredere pe soluția universală, respectiv albul. Ceea ce este și mai avantajos este că poți zugrăvi singur, mai ales dacă ai puțină îndemânare.

Curățarea geamurilor și înlocuirea perdelelor

Geamurile curate au un efect important. Lasă lumina să intre în încăperi și dau o senzație de curățenie pentru întreaga locuință. Perdelele sunt un element de design cu un impact decisiv asupra modului în care este percepută încăperea. Chiar și o perdea albă, simplă poate avea un efect decisiv în decizia de contractare a chiriașului potențial.

Curățarea podelelor și a covoarelor

Face parte din igienizarea generală a locuinței. Dacă ai parchet, poți folosi o ceară pentru a-i da strălucire. Pentru covoare poți apela la un serviciu profesional de curățare. Această variantă este recomandată deoarece te va scuti de o muncă consistentă, iar custurile sunt acceptabile.