Cum vinzi o proprietate imobiliară cu ipotecă în Brașov

Îți dorești să vinzi un apartament sau o casă achiziționate prin credit ipotecar și nu cunoști pașii pe care trebuie să îi urmezi? Agentia imobiliara Decent Real Estate Brașov este aici să te ajute!

Primul și cel mai important pas este să ceri informații băncii de unde ai luat creditul, pentru a afla care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești în acest caz. În unele cazuri, banca are dreptul să refuze înstrăinarea proprietății.

După ce ai primit aprobarea băncii, solicită simularea de restituire anticipată a creditului și află în cât timp se va elibera acordul de înstrăinare. Acest document exprimă acordul băncii ca proprietatea să fie vândută către un anumit cumpărător și conține o serie de instrucțiuni cu privire la modalitatea de întocmire a contractului de vânzare – cumpărare. În acest act este menționat și contul în care se va efectua plata și suma necesară pentru încheierea creditului.

După terminarea acestei proceduri, urmează colaborarea cu agentul imobiliar, căruia este important să îi comunici aceste detalii. 

După găsirea cumpărătorului, înainte de realizarea tranzacției este recomandat să mergi la notar pentru a semna un antecontract.

Ultimul pas important vizează o nouă vizită la banca pentru depunerea unei copii după antecontractul semnat alături de cererea de obținerea acordului de înstrăinare și de cererea de rambursare integrală anticipată a creditului.

După achitarea completă a sumei necesare pentru închiderea creditului, banca va elibera o adeverință de radiere a ipotecii, pe care, mai apoi, o vei depune la notar în vederea radierii înscrisului din cartea funciară. Echipa companiei noastre este la un click distanță de tine! Nu ezita și contactează-ne pentru a te asigura că tranzacționarea va fi una reușită!