De ce este indicat să locuiești într-o casă înainte să o renovezi?

Orice renovare are cel puțin două obiective: igienizarea și optimizarea spațiului disponibil conform nevoilor. În cazul achiziției unei locuințe, mai mult ca sigur va fi nevoie de lucrări pentru a se ajunge la îndeplinirea ambelor obiective.

Dacă primul obiectiv este destul de ușor de îndeplinit și nu ar trebui să pună probleme speciale, cel de-al doilea este o adevărată provocare. Renovarea unei locuințe noi în vederea personalizării ei în funcție de nevoi presupune un grad ridicat de cunoaștere a proprietății, a tuturor aspectelor care țin de locuirea zi de zi.

Așadar, înainte de a te angaja într-un proiect amplu de renovare ar trebui un studiu aprofundat al situației, astfel încât să descoperi eventualele elemente ascunse ale locuinței pe care le poți exploata în vederea îmbunătățirii confortului.

1. Locuitul propriu-zis în casă poate schimba viziunea

Chiar dacă ai un plan bine pus la punct în legătură cu amenajarea casei, după ce locuiești o vreme și o descoperi cu adevărat, s-ar putea ca în planul inițial să intervină o serie de modificări. Este destul de dificil de anticipat modul exact în care vei folosi locuința pentru a o adapta în consecință. De aceea o perioadă de acomodare poate deschide o serie de oportunități.

2. După investiția în achiziție poate ai nevoie de o pauză de revenire financiară

Achiziția presupune o investiție majoră și, după un astfel de demers, situația financiară s-ar putea să „atârne de un fir de ață”. Renovările, mai ales cele substanțiale necesită, la rândul lor o investiție mare, așa că ia o pauză pentru a începe să cunoști casa.

3. Ia-ți timp pentru o planificare minuțioasă

Orice renovare are nevoie de un plan bine pus la punct înainte de a fi demarată. Acest plan trebuie să includă atât lucrările și rezultatele dorite, precum și o planificare atentă a bugetului. Astfel, vor fi eliminate o mare parte din elementele surpriză care pot apărea pe parcurs.