De ce să apelezi la o agenție imobiliară pentru intermedierea vânzării?

Proprietarii din sectorul rezidențial care decid să-și scoată locuințele la vânzare, preferă de cele mai multe ori, să se ocupe singuri de toate etapele tranzacției, de la evaluare, la promovarea ofertei, până la finalizarea formalităților legale din dorința de a economisi comisionul perceput de o agenție imobiliară pentru intermedierea tranzacției. Totuși argumentul eliminării comisionului nu ar trebui să fie suficient de puternic pentru a renunța la servicii specializate care pot determina o vânzare rapidă și în cele mai bune condiții oferite de piață.

Proprietarii care decid o vânzare pe cont propriu sunt predispuși la o serie de greșeli care vor determina, fie o întârziere a vânzării, fie o vânzare în condiții dezavantajoase după ce locuința a fost pe piață o perioadă mai îndelungată, iar oferta nu a fost actualizată în funcție de evoluția pieței.

Una dintre cele mai mari greșeli ale proprietarilor este supraevaluarea locuinței scoase la vânzare. Proprietarii, fără experiență în stabilirea prețului locuinței au tendința de a afișa un preț mai mare, valorii personale pe care o are locuința respectivă. Un preț ridicat scade considerabil șansele de a fi contactați de cumpărătorii potențiali. Majoritatea cumpărătorilor se angajează la credite pentru achiziții imobiliare, iar un preț mai mare îi determină să treacă mai departe și să caute oferte similare, dar evaluate corect, astfel încât să se încadreze în bugetele avute la dispoziție.

O evaluare incorectă a prețului de vânzare va „alunga” o bună parte dintre cumpărători. Astfel sun compromise din start șansele unei vânzări rapide. Ofertele imobiliare din Brașov și nu numai sunt foarte variate, așa că alternative pentru cumpărători există.

Un agent imobiliar profesionist care cunoaște în profunzime contextul pieței locale poate oferi suportul necesar pentru finalizarea unei tranzacții avantajoase atât pentru vânzător, cât și pentru cumpărător.