garaj-825x510

Garajul poate deveni un spațiu funcțional, nu doar unul de depozitare

Mai devreme sau mai târziu, orice garaj se transformă într-un depozit de obiecte care ies din uz și ajung să ocupe spațiu. Inițial, garajul este un spațiu gol, perfect pentru parcarea mașinii și pentru depozitarea unor obiecte care incomodează prin casă, cum ar fi bicicletele sau echipamentele pentru sporturile de iarnă.

În cazul în care nu sunt luate măsuri de sistematizare a depozitării în garaj, se va ajunge la situația în care mașina va fi parcată afară pentru a lăsa loc multitudinii de obiecte care se depozitează.

Există totuși o speranță. Garajul poate fi salvat. Poate deveni un spațiu de depozitare funcțional care să aducă un plus de valoare locuinței.

Renunțarea la obiectele inutile

Chiar dacă pare un demers greu, renunțarea la lucrurile inutile este o acțiune foarte sănătoasă. Așadar, sortează și renunță. Nu este obligatoriu să arunci obiectele pe care nu le folosești. Dacă sunt încă utilizabile, le poți dona. Această renunțare la obiectele inutile ar trebui să se transforme în comportament curent pentru ca organizarea garajului să fie sustenabilă.

Organizarea obiectelor rămase

Se poate dedica câte o zonă din garaj pentru un anumit tip de obiecte. De exemplu, într-un colț depozitezi echipamentul pentru sporturile de iarnă, într-un alt colț trusa cu scule, iar într-o altă zonă cauciucurile de schimb. În același timp, lasă obiectele pe care le utilizezi frecvent la suprafață, în timp ce pe cele pe care le folosești rar, le poți pune undeva mai în spate sau pe un raft de mai sus.

Folosește pereții

Unul din secretele unui garaj organizat este renunțarea depozitării pe podea. Folosește spațiile de pe pereți. Montează rafturi după nevoi. Astfel vei reuși să faci ca obiectele depozitate să fie vizibile și să le găsești ușor în eventualitatea în care vei avea nevoie de ele.

Respectarea acestor câteva reguli va asigura menținerea unui garaj organizat și curat care, cu siguranță se va transforma dintr-un depozit într-un spațiu care contribuie la creșterea calității vieții familiei.