Tendința românilor din diaspora de a investi în piața imobiliară din Brasov

În prezent, investițiile în piața imobiliară reprezintă un tip de investiție pe termen lung, dar cel mai important o investiția în proprietăți este destul de sigură. Specialiștii ne asigură că cele mai bune investiții sunt în imobiliarele amplasate în zone cu potențial turistic, deci și economic, deoarece chiriile în aceste zone sunt într-o permanentă creștere. 

Această tendință se observă și în cazul românilor din diaspora, care investesc din ce în ce mai mult  în imobiliarele din orașele importante ale României, precum Brasov și decid să le dea în administrarea unei firme. 

Investițiile se îndreaptă în special către zonele montane, litoral și orașele mari, acestea fiind vizitate de un număr mare de turiști pe tot parcursul anului. Pe piața imobiliară din Brașov se observă o creștere de 1.6% în ceea ce privește prețurile la chirii, motiv pentru care tot mai mulți români investesc în acest segment, ca mai apoi să le închirieze în regim hotelier. Chiar și în perioada de pandemie, Brașovul a rămas în continuare a doua destinație preferată de turiști din România, în 2019 atrăgând peste 1.4 milioane de sosiri în proprietățile oferite spre închiriat.

Românii din diaspora profită și ei de această opțiune, dar având în vedere faptul că ei nu se pot ocupa personal de întreținerea și managerierea proprietăților, apelează la agențiile de imobiliare specializate pe segmentul de property management. Aceasta este cea mai bună variantă pentru toți oamenii care îți doresc să evolueze în piața imobiliară, datorită expertizei pe care o are o agenție. 

Agenția Decent Real Estate este alături de tine în administrarea apartamentelor și a proprietăților pe care le oferi spre închiriere.